Skip to main content

Diaconaal project 2019 | 'De kunstveiling’

kunst veiling pkn anloo zuidlaren

Kunstveiling op zaterdag 23 november in de Magnuskerk.
Bestemming: Kindertehuis Alafya in Ghana.
De Alafya Foundation Ghana heeft zijn oorsprong in het Bolgatanga District waar de oprichtster van de stichting, mevr. Gerdy van Osei-van Noort, 22 jaar heeft gewerkt als coördinator van het Presbyteriaanse Programma voor Primaire Gezondheidszorg.

Als gezamenlijke diaconieën hebben wij de stichting een bedrag van € 5.500 voor het kindertehuis toegezegd, waar dan een verblijf van kan worden gebouwd voor vrijwilligers en gasten die zich, vaak tijdelijk, aan het tehuis verbinden.
Met het toegezegde bedrag wil men de vloer van de eerste verdieping klaar maken. Er zijn meer dan genoeg stenen om de muren verder op te bouwen en dan is het hopen en bidden dat er nog fondsen zullen zijn die geld kunnen en willen leveren om het dak erop te zetten.
Ondertussen is er door onze diaconieën al een aardig bedrag door middel van collectes binnen gebracht, maar nog niet genoeg.
Om het bedoelde bedrag (hopelijk) rond te maken hebben de gezamenlijke diaconieën op zaterdag 23 november in de Magnuskerk in Anloo een kunstveiling georganiseerd, waarvoor kunstzinnige leden van de drie kerken, één of meerdere van hun eigen kunstwerken hebben afgestaan. Echter er kunnen nog kunstwerken worden ingebracht. Schilderijen, foto’s, keramiek etc.
Bent u één van die (amateur)kunstenaars en denkt nu: ‘’Ik wil ook wel één van mijn kunstwerken afstaan voor het goede doel”, neemt u dan contact op met Gerrit Denekamp, telefoon 050 409 53 98, e-mail: gerritdenekamp@pknanloozuidlaren.nl of Dick Moes telefoon 050 364 62 01, e-mail: dickmoes@pknanloozuidlaren.nl

Wij hopen op een spoedige en positieve respons uwerzijds.

Met vriendelijke groet, namens de gezamenlijke diaconieën,
Gerrit Denekamp, Dick Moes en Heleen Hoving

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail