Skip to main content

Orgel- en draaiorgelconcert

orgel ontmoetingskerk dennenoordOp zaterdag 28 september om 20:00 uur organiseert de S.O.O.Z. weer haar nazomerconcert in de Ontmoetingskerk op het Lentisterrein te Zuidlaren.

Tijdens dit bijzondere concert zal het romantisch-symfonische 'Dennenoordorgel' worden bespeeld door Wim Opgelder. Daarnaast zal 'Floreal', één van de draaiorgels van Joris ten Have, te beluisteren zijn.
Wat is de overeenkomst en de verbinding tussen het orgel en het draaiorgel? Mag je op een orgel alleen serieuze muziek verwachten, en speelt het draaiorgel allen maar 'deuntjes'? Is het orgel een kerkelijk instrument en is het draaiorgel uitsluitend voorbestemd voor de straat? Op deze en en andere vragen zal geprobeerd worden een antwoord te verkrijgen, en daartoe nemen beide muzikanten u mee in het wonder van de muziek. Het belooft een vrolijk, speels programma te worden, waarin composities ten gehore zullen worden gebracht van o.a. Bach en Händel, Mozart, Beethoven, Srauss en Tjaikovsky, maar waarin ook arrangementen zullen weerklinken die gemaakt zijn door Opgelder en Ten Have zelf.

Na afloop is er koffie en ruimte voor informele ontmoeting. De toegang is gratis, maar wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten en de instandhouding van de orgelconcerten in de Ontmoetingskerk.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail