Skip to main content

Wij zijn er klaar voor… Komt u ook op 7 juli?

groepsfoto world servants anloo zuidlaren webNa een jaar van voorbereiden en geld sparen zijn we er klaar voor! Vrijdagnacht 12 juli vertrekken we met een groep van 35 (vooral Zuidlaarders) naar Ghana. We gaan drie weken hard aan de slag om lerarenwoningen te bouwen in een dorpsgemeenschap in Noord-Ghana. Op die manier krijgen 400 kinderen de kans om met goede leraren en betere klaslokalen onderwijs te krijgen. Nu is er een oud klein schooltje. Omdat wij het geld gespaard hebben is ook de overheid in Ghana bereid om te helpen. Zij bouwen nieuwe lokalen, wij bouwen de woningen. Een hele goede ontwikkeling voor deze gemeenschap.

We hebben het afgelopen jaar veel dingen gedaan om geld te verdienen. Vaak hebben de mensen uit de kerken in Anloo en Zuidlaren daar ons erg in gesteund. De kookcafés waren gezellig en goed bezocht, de kerststerren vielen goed in de smaak, veel pagina’s van de scheurkalender zijn gevuld door de kerk en door gemeenteleden en we zijn enorm blij met de steun van de rommelmarktopbrengst. En natuurlijk maken we trouw alle tienduizenden stoeltjes van het TT-circuit een paar keer per jaar schoon. En dan nog veel kleinere acties tussendoor … Op die manier hebben we het grote bedrag dat we nodig hebben bij elkaar gespaard.

Op zondag 7 juli hebben we een uitzwaaidienst, om 16.00 uur in de Laarkerk. We vinden het leuk als u daar allemaal bij bent. We gaan een weekje later weg, en komen dan begin augustus terug. Als leiding en als deelnemers hebben we er veel zin in. We hebben de afgelopen maand ook goede voorbereidingsdagen gehad die door World Servants worden georganiseerd. Met veel vertrouwen gaan we op reis.

U kent de meesten van onze deelnemers vast wel. Op de foto staan we niet eens allemaal. Als leiding gaan Mirjam Wijbenga, Corrie Scholten, Jan Homans, Ingrid Haan, Thomas Haan, Kars Denkema en Jaap van der Ploeg mee. U kunt ons blijven volgen en steunen via de website www.worldservantsanloozuidlaren.nl. Dank voor al uw aandacht en betrokkenheid!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail