Skip to main content

Dorpskerk van Zuidlaren zoekt vrijwilligers

gastheer gastvrouw pkn dorpskerk zuidlarenDe Dorpskerk is veruit het oudste monument van Zuidlaren. De grote restauratie van midden jaren’70 van de vorige eeuw en de interieurrestauratie van 2004 hebben ervoor gezorgd dat het gebouw er prachtig uitziet en met recht een visitekaartje van het dorp genoemd mag worden.

De Dorpskerkgemeente wil graag zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden haar mooie kerk te bekijken. In de zomer is de kerk altijd op woensdag en zaterdag open tussen 14.00 en 16.00 uur en verder bij bijzondere gelegenheden als Open Monumentendag. We vinden deze openingstijden wat te beperkt en willen graag de kerkdeur vaker open hebben en daarvoor zoeken we mensen die het leuk vinden om zo nu en dan gastheer/vrouw te zijn. U hoeft geen lid te zijn van een kerk maar wel belangstelling hebben voor de geschiedenis van Zuidlaren en omgeving waarin de Dorpskerk een prominente rol heeft vervuld.

Alle mensen die het leuk lijkt om gastheer/vrouw en gids in de Dorpskerk te zijn of hierover meer willen weten worden van harte uitgenodigd op donderdag 2 mei om 20.00 uur in de kerk. Inloop vanaf 19.45 uur. Koffie/thee staat klaar.
Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de geschiedenis van de kerk en het tweede deel vooral over praktische zaken waarmee een vrijwilliger te maken krijgt.

We hopen veel mensen te mogen begroeten op 2 mei.
Voor meer informatie kunt u zich, bij voorkeur per mail, wenden tot Roel Nijmeijer, scriba van de Dorpskerk. Mailadres: dorpskerk-scriba@pknanloozuidlaren.nl

 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail