Skip to main content

Reis door de paasnacht 2019 was heel erg leuk!

reis door de paasnacht 2019 pkn anloo zuidlarenOp zaterdagavond om 17.00 uur werden de spullen door de ouders gebracht en daarna moesten de 11 tieners direct aan de slag met een spel achter de dorpskerk. Een paar vossen die allemaal een aanwijzing hadden om een puzzel op te lossen. Dat ging best goed, want het was best een moeilijke puzzel. Daarna op fiets naar midlaren, 50 bunder en onderweg wilde natuurlijk iedereen weten waar we naar toe gaan. Maar dat zeggen we nooit in een paasnacht. Die verrassing is juist leuk! We kwamen aan bij de laarkerk waar we in de kelder een film hebben gezien. De film 'butterfly circus' gaat over een man die geen armen en benen heeft, die wordt uitgelachen en die het zelf ook niet meer ziet zitten, maar dan komt er een circusdirecteur langs, die juist talenten ziet in wat mensen wel kunnen. Zo heeft hij een groepje mensen die allemaal nare of vervelende dingen hebben meegemaakt, en met die groep doet hij optredens. Will, de man zonder armen en benen blijkt toch te kunnen zwemmen en daarom krijgt hij een spannende act in het circus... de les van het verhaal: er is gelukkig iemand die het wel ziet zitten met je. Ook al zijn mensen soms hard naar elkaar, je mag erop vertrouwen dat God naar je kijkt en van je houdt. In de film is de circusdirecteur dat. Daarna had Jan een verhaal over Pasen, met een hart van licht... een indrukwekkend en echt gebeurd verhaal.

Na de verhalen was het tijd voor pannenkoeken in de soos. We gingen zelf bakken, eigenlijk vooral Herman en jan, maar het was lekker en er was genoeg. Toen op fiets weer naar buiten, nog volop licht met het lekkere weer. Op weg naar de zandvlakte. Daar werden we door Jan Peter en Anne Geert opgewacht die de groep in 2 delen opsplitsten en per groepje moest worden nagedacht over positieve dingen van jezelf en dingen waar je nog niet zo tevreden over bent, of waar je wel eens spijt van hebt gehad. Het mooie werd een balon, het mindere een steen ... en met die ballonnen en stenen gingen we door naar de kymmelsberg. Het werd nu donker.

Herman vertelde met mooie platen het verhaal van de nerflanders. Ook in dat verhaal gaat het erom dat je steeds mag weten dat er iemand is die van je houdt. En dat er altijd weer een nieuwe kans is als het een keertje niet goed is gegaan. Dat is Pasen. In het verhaal van de nerflanders is dat de poppenmaker Eli. Het verhaal van Max Lucado, er is niemand zoals jij, is leuk om eens op te zoeken.

Net als in het verhaal mochten de jongeren de berg op, naar de popenmaker om daar de stenen achter te laten. Jan Peter en Anne Geert speelden de rol van poppenmaker en iedere tiener kwam met een eigen houten pop weer terug. Een mooi aandenken. Daarna op fiets door naar de Galgenberg in Annen en een mooi spel met lichten dat door Merlijn en Anne is voorbereid. Super tof.

Het werd kouder, tijd om naar een warm vuur te gaan. Om half 12 kwamen we bij het scouting gebouw aan, waar Pieter en John het vuur al hadden aangemaakt. Lekker nog wat warm worden en om een uur of 2 (of iets later) was het rustig en sliep iedereen...

De volgende ochtend is het Pasen! Na een verhaal en een gesprekje met Bernhard Doornbos over Pasen, en over hoop, en over nieuwe kansen stond een heerlijk ontbijt klaar. Heerlijk!

En dan, na een spel met sokken, snel naar de dorpskerk, waar we om 11 uur naar binnen mochten en welkom werden geheten door ds. Robert-Jan ten have. We kregen als aandenken nog een narcis mee. Toepasselijk, want eerder de ochtend kregen we al een gele paardenbloem.

We hebben een leuke nacht gehad met film, spel, fietsen en verhalen over Pasen. Leuk dat iedereen mee deed. En heel erg dank aan alle hulp die we gekregen hebben.
Klik hier voor de foto's.

Marco, Herman, jan

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail