Skip to main content

Palmpasenstokken maken

palmpasen laarkerk zuidlarenOp zondag 14 april is het Palmpasen. Ieder jaar vieren we dit met elkaar in de kerk. Het verhaal van Palmpasen vertelt ons dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenreed en werd opgewacht door een grote groep mensen die hem toewuifde met palmtakken en hun mantels voor hem op de grond legde als teken van zijn koningschap. In zowel de Dorpskerk als Laarkerk houden we met alle kinderen een mooie palmpasenoptocht in de kerk, altijd een prachtig gezicht.

De kinderen van zowel de Dorpskerk als de Laarkerk zijn op zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur welkom om met elkaar de palmpasenstokken te gaan versieren. Omdat dit tijdens de rommelmarkt is, zitten we dit jaar niet in de grote zaal van De Meent, maar in de Soos (in de kelder van De Meent). Neem je zelf een palmpasenkruis mee? Omdat er in verband met de rommelmarkt misschien meer kinderen komen, zijn extra kruizen van harte welkom! We versieren de stokken met crêpepapier en lekkere dingen. Iedereen is welkom, je hoeft je niet op te geven.

Op zondag 14 april laten we al die mooie stokken zien aan de mensen tijdens de optocht door de kerk. Dit doen we allemaal in onze eigen kerk. Daarna mag je al het lekkers opeten!
Als je zaterdag niet aanwezig kan zijn, is er ook zondag tijdens de kindernevendienst nog tijd om palmpasenstokken te versieren.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail