Skip to main content

Diaconaal project 2019

kindertehuis alafya ghana diaconaal project 2019 pkn anloo zuidlarenKindertehuis Alafya, Ghana
De Alafya Foundation Ghana heeft zijn oorsprong in het Bolgatanga District waar de oprichtster van de stichting, Mw. Gerdy Osei-van Noort, 22 jaar heeft gewerkt als coördinator van het Presbyteriaanse Programma voor Primaire Gezondheidszorg, van 1978 tot 2000.
Alafya is al enige jaren geleden naast het kindertehuis begonnen met de bouw van een plek waar vrijwilligers of gasten die zich, vaak tijdelijk, verbinden aan het kindertehuis kunnen verblijven. Ook ligt het in de bedoeling daar woonruimte voor de beheerder te scheppen.

Het gebouw heeft een begane grond en een verdieping. Op de begane grond realiseert men drie ruimten waarvoor één als opslagplaats voor het kindertehuis en de andere twee zullen worden ingericht als stores. Een store is in dit geval een klein winkeltje, dat verhuurd kan worden aan mensen die ruimte zoeken, om hun winkeltje, een Winkel van Sinkel, te kunnen exploiteren.

Hoe ver is men tot nu toe gekomen met de plannen?
De fundering is gelegd en de muren zijn opgetrokken tot aan het ‘lintel’ level.
De septic tank (een soort riolering), die te zijner tijd met de toiletten verbonden zal worden, is intussen klaar. Maar…… nu is het geld op.
Ghanezen kopen doorgaans pas weer bouwmaterialen om verder te bouwen als ze weer geld hebben. Is het geld op, dan stopt de bouw. En zo is het met dit gebouw ook.
Het werk tot nu toe is uitgevoerd met giften die speciaal voor dit doel zijn binnengebracht en niet van de reguliere donaties die voor het werk bedoeld zijn. Veel geld moet ook worden gebruikt als schoolgeld. Dat is reden dat de bouw van het gastengebouw momenteel plat ligt.
Er heeft zich intussen een groepje mensen gemeld dat bereid is gevonden mee te helpen met de bouw van het gastenverblijf. Er is een gift van de diaconieën van Protestantse gemeente Anloo - Zuidlaren voor toegezegd van € 4400. Daar bovenop is er een bedrag in kas van € 1100, tezamen dus € 5500.
Met dit bedrag wil men de vloer van de eerste verdieping klaar maken. Er zijn meer dan genoeg stenen om de muren verder op te bouwen en dan is het hopen en bidden dat er nog fondsen zullen zijn om geld te leveren om het dak er op te kunnen zetten.
De diaconieën hebben, als hierboven vermeld, voor dit project het bedrag van € 4400 toegezegd. Dit geld hopen de diaconieën met collectes en verschillende acties, waarvan u tijdig op de hoogte gesteld zult worden, bijeen te brengen.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail