• Start
  • We bakten ze weer mooi bruin

We bakten ze weer mooi bruin

oliebollen actie 2018 world servants anloo zuidlarenEen impressie van een dag oliebollen bakken voor het goede doel.

Laarkerk, vijf uur in de morgen. De eerste troepen verzamelden zich in De Meent om beslag te maken. Een mooie mix van oudgedienden (zo mogen ze zichzelf inmiddels wel noemen) en een jongere garde. De professioneel ingerichte rijskast van een gerenommeerde lokale leverancier zorgde ervoor dat het beslag op een gecontroleerde manier de hoogte in kon gaan. Ondertussen werd de olie alvast in de bak gegoten en keurig op temperatuur gebracht. Vergeten cruciale onderdelen werden keurig nabezorgd door een spontane held en de koffie zorgde ervoor dat men fatsoenlijk wakker kon worden.

Rond half 8 kwamen er hulptroepen en kon het echte bakken beginnen. Naar schatting werden er vandaag zo'n 106 TOP2000 nummers beluisterd (waarvan zéker de helft werd meegezongen) en zo'n 1300 bollen geschept. Sommige wat exotischer dan andere, maar toch was het smaakpanel zeer tevreden. Om 10 uur kwamen de eerste klanten koffie en gluhwein halen en vaak ook hun bestelling. Het blijft toch bijzonder dat ook dit jaar het gros van de klanten op hetzelfde moment langskwam.

De drukte hield de hele middag aan en dat betekende dat er nog flink aan getrokken moest worden door de bakkers! Het verkoopteam hield keurig het overzicht en zorgde ervoor dat klanten met een tevreden gevoel naar huis gingen. Lege emmers werden veelal afgewassen door een man die zijn gewicht zeker 3x in goud waard was en de twee vroegste vogels waren druk in de weer tot al het werk gedaan was.

Iedereen die heeft meegeholpen met de actie: mega bedankt en tot volgend jaar!

O ja, en de opbrengst? 750 EUR!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren