• Start
  • Magnuskerk luidt samen met Greenpeace de noodklok voor het klimaat

Magnuskerk luidt samen met Greenpeace de noodklok voor het klimaat

noodklok magnuskerk znlooBijna tweehonderd klokken roepen minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op tot actie

Anloo – De Magnuskerk laat op zaterdag 1 december samen met Greenpeace de noodklok voor het klimaat luiden, door kinderen van de basisschool. Niet alleen in Anloo, maar door het hele land wordt letterlijk de noodklok geluid. Het is nu tijd om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan én moet worden beperkt tot 1,5 graad. Het verschil tussen 1,5 of 2 graden opwarming heeft desastreuze gevolgen voor de planeet. Vlak voor de internationale klimaattop in Polen wordt daarom de noodklok geluid op bijna 200 plaatsen verspreid door heel Nederland. Zo wordt een stevig signaal gegeven aan Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.
“Wij luiden de noodklok, omdat we als Groene Kerk de zorg voor de aarde hoog in ons vaandel hebben staan en ons heel veel zorgen maken om de klimaatverandering. Wij mensen moeten ons uiterste best doen om een goed bewoonbare aarde voor de generaties na ons achter te laten. Daarom betrekken we er ook de kinderen uit Anloo bij” zegt Bert Huisman, voorzitter van de kerkenraad van de Magnuskerk.

Twee voor twaalf
Met dit signaal roepen burgers door heel Nederland minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om een koploper te zijn op de klimaattop in Polen. De wereldwijde ambitie moet van 2 naar maximaal 1,5 graad opwarming van de aarde. Faiza Oulahsen van Greenpeace: “Het is 2 voor 12 voor het klimaat. Het is van essentieel belang dat Nederland maatregelen neemt om binnen de maximale opwarming van 1,5 graad te blijven. Dat halen we alleen als we onze CO2-uitstoot met 60% terugdringen in 2030. Dat betekent onder andere inzetten op zonne- en windenergie, onze bossen beschermen en de kolencentrales sluiten.”

 

Door het hele land
Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe: in Anloo. Om twee minuten voor twaalf worden er op bijna 200 plekken in heel Nederland de klokken geluid. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee. In elke provincie in Nederland wordt de noodklok geluid en zelfs buiten de landsgrenzen zijn de noodklokken te horen, zoals op carillons in Washington en Sint-Petersburg.

De torenklok van de Magnuskerk wordt geluid door leerlingen van de basisschool op 1 december van 11.58 tot 12.00 uur – om “twee voor twaalf” dus!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren