• Start
  • Dat is handel: € 6.500 voor een dag hard werken …

Dat is handel: € 6.500 voor een dag hard werken …

zuidlaardermarkt pkn anloo zuidlaren 2018Hete chocolademelk, parkeren, wc’s en stewards en ijs en heeeeel veel koffie zijn goed voor € 6.500. De Zuidlaardermarkt is goed verlopen en voor het project een hele mooie opbrengst van € 6.500. Iedereen heel erg bedankt voor zoveel inzet!

Bekijk hier de foto's

Een impressie van een dag uit de tent bij de Synagoge.
Al op maandagmorgen zijn Jaap en Thomas in de weer om de spullen gereed te maken, de tent samen met scouting op te bouwen en om de vlaggenlijn (daar is tie weer) uit te hangen. Als Jan er om 15.00 uur bij komt wordt besloten alles al klaar te zetten aan tafels en koffiemachines zodat we de volgende dag direct aan de slag kunnen. Het is heerlijk weer, warm zelf en het beloofd een heel erg drukke dinsdag te worden. Om 18.00 uur is alles klaar en komt Diederick om samen met Jan het fort te bewaken, dat betekent dus: slapen op de markt in de tent…..

Dinsdagmorgen om half 5 komt Thomas, die een slapende Jan en Diederick ontdekken. Ongelooflijk dat dat ken met de herrie van een Zuidlaardermarkt. Snel wordt alles in gereedheid gebracht en dan is een kwartier later de eerste gast al aan de koffie. En dat is niet het eerste kopje …. In totaal 2500 gasten die allemaal koffie, snert en brood komen halen. De worstenbroodjes zijn niet erg in trek dit jaar … Maar het ijs blijkt wel een leuke en een goede zet te zijn! De cornetto ’s en de raketjes vullen het assortiment mooi aan op deze warmste dag van oktober!

Om een uur of 8 ontstaat er commotie bij Kirsten, Marit en vooral Yara … Boer Kneteman van ‘Boer zoekt vrouw’ komt een kopje koffie halen …. Oh jee … alleen Jaap (als echte wielrenner) durft het aan om een gesprekje aan te knopen. Geen foto’s natuurlijk, want dat is privacy en ‘hij moet toch ook even ongestoord op de markt komen’. Maar al snel waren we de boer zonder vrouw vergeten en konden we ons weer storten op al die honderden andere, vaak Duitse, gasten. Kaffee mit Kuhmilch en Brot. Dat ging er goed in.

Vanaf een uur of 10 begint ook de snert te lopen en als het om een uur of 12 ineens minder druk wordt (maar wel erg warm) laat Jelle zijn verkoopkunsten zien. Persoonlijk aanspreken en ondersteund door Wim Vrieling die met de bel van het mannenkoor de mensen naar binnen danst …. Alles helpt en je moet er wat voor over hebben.

Aan het eind van de dag ging het opruimen soepel. Om 18.00 uur stonde platte kar met Auke al weer klaar en konden ook alle spullen schoon en heel weer terug naar de schuur van Fokkens en de Meent. En toen aan het eind van de avond Jan en Jaap de telling hadden gedaan (vooral heeel veeel briefjes van 50!) was het eind GOED , al GOED!

Wat een mooie opbrengst voor een dag hard werken. Iedereen die mee heeft gedaan. Super bedankt!

 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren