• Start
  • U-nited dienst zondag 7 oktober

U-nited dienst zondag 7 oktober

vragen pkn anloo zuidlaren

Spreker: Aline Sikkema

In het eerste jaar van mijn opleiding theologie kreeg ik de opdracht een verhaal vanuit twee verschillende tradities met elkaar te vergelijken. Ik koos ervoor om een verhaal uit de Bijbel te vergelijken met een verhaal uit de Koran, en zodoende kwam ik op het verhaal uit Genesis 22.

Het verhaal van Abraham die de opdracht van God krijgt om zijn zoon Isaak te offeren. Een ongelooflijke opdracht van God die uiteraard veel vragen oproept. Waarom zou God zo’n onmogelijke opdracht geven aan een vader? Maar hij gehoorzaamd wel en gaat op weg naar de berg Moria waar hij zijn zoon moet offeren. Wat zegt dit verhaal over Abraham, en over zijn geloof? En heeft dit verhaal ons ook wat te vertellen in onze tijd?

Dat zijn vragen die ik mijzelf ook heb gesteld en ben opzoek gegaan naar enige antwoorden. Ben je benieuwd welke antwoorden dat zijn?
Kom naar de U-niteddienst op zondagavond 7 oktober om 19:00 uur in de Laarkerk. Let op! Dit is de eerste zondag van de maand in verband met de Zuidlaardermarkt. Zien we je dan?

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren