• Start
  • Weekend met een groen randje: duurzaam dichtbij

Weekend met een groen randje: duurzaam dichtbij

logo anloo vergroent pkn anloo zuidlaren3 en 4 november 2018
Net als vorig jaar organiseert Anloo vergroent in samenwerking met de Magnuskerk een ‘weekend met een groen randje’ in het eerste weekend van november. We haken weer aan bij de Duurzame Huizenroute, Natuurwerkdag en de Oogstdienst in de Magnuskerk. Verder staat het programma vol activiteiten rondom duurzaam dichtbij. Zo gaan we smullen van lokaal verbouwd voedsel en gaan we de natuur in Anloo een handje helpen met een (gier-)zwaluwenproject, biobollen en zoemtuin.
Hieronder staat het voorlopige programma, iedereen -ook van buiten Anloo of Magnuskerk- is van harte welkom! Houd alvast de datum vrij, het programma met definitieve tijden en plaatsen verschijnt half oktober. In Anloo als bijlage bij De Schakel en op de websites van kerk en dorp.
Mail ons via k.elema@pknanloozuidlaren.nl en we sturen het u toe. 

aanleg zoemtuin, 3 november ochtend - De zoemtuin biedt het hele jaar door voedsel voor bijen en vlinders. Kun je geschikt plantmateriaal missen uit eigen tuin? Breng je stekken/ stronken/ wortelstokken /zaden zaterdagochtend mee, in ruil krijg je een zakje biologische krokusbollen mee, om de lege plek in je tuin op te vullen.

duurzame huizenroute en lezing , 3 november middag - Het Warmejashuis van fam. Bakker-Elema is om 13 en 14 uur weer te bezichtigen voor inspiratie over duurzaam bouwen. Om 15 uur houdt Karin een lezing over ‘circulair bouwen in vogelvlucht’. Aanmelding en info via de website van de duurzame huizenroute.

streekproeverij, 3 november 17.00 uur - Als de klok luidt omdat domie een schoon hemd aantrekt, beginnen we een inspirerend programma over lokaal geteeld voedsel. Want: wat je van ver haalt is misschien lekker, maar van dichterbij is duurzaam en… lekkerder! Duurzame ondernemers uit de omgeving houden een korte lezing om van te watertanden, waarna we samen aan het smullen slaan. Een eigen bijdrage aan de maaltijd stellen we op prijs, zodat we ook in de toekomst zulke activiteiten kunnen organiseren. Inloop vanaf 17 uur.

oogstdienst Magnuskerk, 4 november 10.00 uur - De jaarlijkse oogstdienst wordt verzorgd door da. Gonny de Boer. De collecte na afloop bestemmen we voor Climate Stewards, een organisatie die op verschillende plaatsen in de wereld bossen plant om CO2 op te slaan.
filmmenu , 4 november 11.30 – ca. 13.30 uur - Na de koffie vertonen we een kort filmprogramma in drie ‘gangen’ met- onder andere- verwondering over de natuur en bewondering voor groene heldendaden, dichtbij of verder weg. We sluiten af met huisgemaakte soepen met brood (assistentie van enkele thuiskoks is welkom…).

En verder:
biologische krokusbollen
We hebben een voorraad paarse biologische krokusbollen ingekocht, die we tegen kostprijs ( 10 bolletjes € 2,-) verspreiden. Deze boerenkrokus bloeit als eerste, vaak al in januari-februari, zodat de bijen er ’s winters voedsel kunnen vinden. Op zaterdagavond om 17.00 uur (voorafgaand aan de streekproeverij) kunt u ze halen onder de toren van de Magnuskerk. Wie het eerst komt…

inzameling voor de voedselbank zaterdag 3 en zondag 4 november
De maandelijkse inzameling voor de voedselbank is deze keer een week eerder dan elders. Voorafgaand aan de streekproeverij op zaterdag om 17.00 uur en voorafgaand aan de oogstdienst kunt u houdbare levensmiddelen meebrengen onder de toren van de Magnuskerk. Ze krijgen een mooi plaatsje bij de oogsttafel en vinden dan hun weg naar streekgenoten die minder te eten hebben dan wij. Er is deze keer GEEN inzameling op VRIJDAGAVOND.

(gier-)zwaluwenproject
De plaatselijke populatie (gier-)zwaluwen wordt kleiner. Tijd om deze heel bijzondere diertjes een handje te helpen. We gaan onder andere kijken of we ze meer nestgelegenheid kunnen bieden. Gedurende alle activiteiten is er informatiemateriaal aanwezig met concrete mogelijkheden om zelf mee aan de slag te gaan.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren