• Start
  • Hans Bouma in de Dorpskerk

Hans Bouma in de Dorpskerk

hans bouma pkn anloo zuidlarenOp zondag 10 juni wordt de dienst in de Dorpskerk geleid door de bekende dominee-dichter Hans Bouma uit Kampen. Hoofdpersoon in deze dienst is Lazarus. Over wat er met Lazarus gebeurde, zijn vriendschap met Jezus, zijn vroege dood en zijn opwekking, kun je een preek houden, maar je kunt Lazarus ook zelf aan het woord laten. Dat is wat in deze dienst gebeurt. Met als titel Op het leven! vertelt Lazarus, zeven jaar na zijn opwekking, bij monde van Hans Bouma zijn verhaal. Een even schokkend als bevrijdend verhaal waaraan Trienke Pepping als organist muzikaal deelneemt.

Zeven jaar later. Iedere dag heft Lazarus met zijn zusters Maria en Martha bij de maaltijd het glas. Lechajim! Op het leven! Het leven dat doorgaat. Het leven dat gevierd mag worden. Het verhaal wordt ingeleid door twee poëtisch-muzikale collages, Spreek dan van geluk (zeven Psalmen opnieuw uitgesproken) en Vaste voet aan grond. Trienke Pepping zorgt hierbij voor een muzikale stroom waarop Hans Bouma als papieren bootjes zijn verzen neerlegt. Bootjes op weg naar de diepzee van een mensenziel.

Na afloop van de dienst staan koffie, thee en fris voor u klaar en is er gelegenheid met Hans Bouma in gesprek te gaan. Ook is er een boekentafel met uitgaven van hem. De auteur is bereid boeken en bundels te signeren.
Aanvang van de dienst: 10.00 uur. U bent van harte welkom!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren